THUISBATTERIJEN

Verbruik wat je zelf opwekt, investeer in een thuisbatterij


Thuisbatterijen worden financieel steeds aantrekkelijker, zeker nu de terugdraaiende elektriciteitsmeter gedoemd is om te verdwijnen. Het wordt financieel steeds voordeliger om zoveel mogelijk van je zelfopgewekte elektriciteit te verbruiken. Een thuisbatterij helpt je hierbij. Bij zonneschijn en een laag verbruik stockeert de thuisbatterij de overtollige elektriciteit van je zonnepanelen. Op de momenten dat de zon niet schijnt, voorziet de batterij je woning van de nodige energie. Zeker voor wie verwarmt met een warmtepomp of rijdt met een elektrische auto, biedt een thuisbatterij heel wat voordelen. 

Waarom een thuisbatterij in combinatie met zonnepanelen?

Het is voor particulieren zonder thuisbatterij vrijwel onhaalbaar om alle elektriciteit die wordt opgewerkt met de eigen zonnepanelen, meteen te verbruiken. Het zelfverbruik wordt in die situaties geraamd op ongeveer 30% van je opbrengst. De overtollige elektriciteit gaat bij een terugdraaiende teller niet verloren, maar wordt in het publieke elektriciteitsnet geïnjecteerd. 


Verdwijnen van terugdraaiende teller

Dankzij deze terugdraaiende teller kan je als het ware de hoeveelheid geïnjecteerde elektriciteit op een later moment alsnog verbruiken. Het openbare elektriciteitsnet fungeerde daarbij als gratis opslagbatterij. In deze situatie blijf je op elk moment afhankelijk van het elektriciteitsnet. Nieuw installaties van zonnepanelen genieten in Vlaanderen niet meer van de mogelijkheden van deze terugdraaiende teller. 

Thuisbatterij voor maximaal zelfverbruik

Een thuisbatterij vormt de perfecte oplossing om het zelfverbruik van je eigen elektriciteit fors te verhogen. Het uiteindelijke zelfverbruik dat je behaalt, hangt af van verschillende factoren, waaronder je verbruiksprofiel (verwarming op zonnepanelen, elektrische auto,…), het vermogen van je fotovoltaïsche zonne-installatie en de opslagcapaciteit van je thuisbatterij. 

Des te hoger je zelfverbruik, des te lager je elektriciteitsfactuur. Dit geldt des te meer voor nieuwe installaties die verplicht werken met het duurdere injectietarief. Met een thuisbatterij bespaar je in die situatie jaarlijks al snel enkele honderden euro’s op je energiefactuur. Daarnaast voorziet Vlaanderen een aantrekkelijke subsidie voor wie investeert in een thuisbatterij.

Met een thuisbatterij ben je bovendien grotendeels onafhankelijk van het publieke elektriciteitsnet. Zo kan je een plotse stroomuitval of een black-out perfect overbruggen met je eigen elektriciteit.

Moderne thuisbatterijen werken bijzonder ‘intelligent’. Op basis van je reële energiebehoeftes doorheen de dag wordt het opslaan en verbruik van elektriciteit automatisch geoptimaliseerd. 


SolarPro voor jouw thuisbatterij

Het bepalen van het aangewezen opslagvermogen van je thuisbatterij vereist heel wat technische expertise, een doelgerichte analyse en een correcte calculatie. Vertrouw hiervoor op de vakkennis van SolarPro. 

Installatie van je thuisbatterij

Als specialist in duurzame energie volgt SolarPro alle technologische ontwikkelingen op de voet. Ook op vlak van thuisbatterijen behoren wij tot de absolute pioniers. Wij hebben alle expertise in huis om voor elke situatie op maat een technisch voorstel uit te werken. 

We stemmen de capaciteit en de werking van de thuisbatterij perfect af op jouw verbruiksprofiel en het vermogen van je zonnepanelen. 

Daarnaast gebeurt de volledige installatie, koppeling en programmatie volledig door onze eigen vakmensen. Wij plaatsen je thuisbatterij en leveren deze installatie volledig gebruiksklaar op, inclusief de vereiste koppelingen en juiste configuratie voor een maximaal rendement.

Datasheets

Vraag je voorstel