Monokristallijne of polykristallijne zonnepanelen?

wtfdivi014-url0

Voor particulieren en bedrijven

wtfdivi014-url0

Geschikt voor alle zonnepanelen

wtfdivi014-url0

Deskundig en passend advies

Welke kiest u best: monokristallijne of polykristallijne zonnepanelen? Wat is het verschil tussen deze soorten panelen? De experts van SolarPro leggen u dat graag uit. Samen met u zoeken we de beste PV-installatie voor uw situatie.

Het verschil tussen monokristalijne en polykristallijne zonnepanelen

Monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen zijn beide kristallijne panelen. Wat betekent dit? Dit wil zeggen dat de zonnecellen in de panelen worden vervaardigd van silicium, een element dat veel wordt gevonden in zand. Dit silicium wordt gesmolten en vervolgens afgekoeld waarbij kristallen vormen. Het verschil tussen monokristallijnen en polykristallijne zonnepanelen schuilt in de ordening van deze kristallen. Bij monokristallijne zonnepanelen gebeurt de afkoeling op gestructureerde wijze, waardoor de kristallen mooi geordend zijn in een richting. Bij polykristallijne zonnepanelen liggen de kristallen kriskras door elkaar. Deze panelen zijn blauw van kleur, waarbij de kristallen soms zichtbaar zijn, en presteren optimaal bij indirect licht. Dat is niet het geval bij de donkerdere monokristallijne panelen die beter presteren bij direct zonlicht.

Enkel de beste PV-systemen

SolarPro biedt voornamelijk monokristallijne zonnepanelen aan omdat deze beter rendement bieden bij direct zonlicht. Wilt u zonnepanelen laten installeren maar heeft u enkel ruimte op een locatie met indirect licht? Geen probleem! Polykristalijne zonnepanelen behoren ook tot de mogelijkheden. Onze experts geven u graag advies over welk type panelen het meest geschikt zijn voor uw situatie. We komen met plezier bij u langs om de situatie op te meten en de mogelijkheden te bespreken. Ongeacht of u kiest voor monokristallijne of polykristallijne zonnepanelen, bij ons bent u altijd verzekerd van kwaliteit. Wij bieden namelijk enkel zonnepanelen van gerenommeerde merken, zoals SunPower. Dit geldt bovendien ook voor ons gamma omvormers, die de opgewekte gelijkstroom van de zonnepanelen omzet naar bruikbare wisselstroom voor uw huishouden of bedrijf. Wekt u soms meer energie op dan u meteen kunt gebruiken? We bieden ook oplossingen voor stroomopslag thuis aan.

Vraag om deskundig advies

Maak snel een afspraak met de deskundigen van SolarPro om de mogelijkheden voor uw energiebesparende systemen te bespreken. Contacteer ons op het nummer +32 (0)14 46 00 00. Heeft u een keuze gemaakt? Dan komen onze installateurs graag bij u langs om uw zonnepanelen te plaatsen.

Onze producten

warmtepompen no shadow

Warmtepompen

Efficiënt verwarmen en koelen zonder zorgen.

zonnepaneelsystemen

Zonnepaneel installaties

Maak nu je eigen elektriciteit.

zonneboiler

Zonneboilers

De zon zorgt voor GRATIS warm water.

pelletkachels

Pelletketels

De goedkoopste manier van verwarmen.

Energie neutraal concept BEN

BEN Concept

SolarPro is door de Vlaamse Overheid officieel erkend als BEN-voorloper!

Hebt u vragen of wenst u meer informatie te verkrijgen?

Wij voorzien installaties in zowel België als Nederland.
Onze energie adviseur komt vrijblijvend bij u langs